Zwemschool de Reddertjes
zwemschool de Reddertjes

Zweminfo

Stap voor stap vertrouwd raken met het water en de elementaire zwem(veiligheids) technieken leren. Dit diploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma´s hebben is een erkenning van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie die in meer dan 20 landen over de gehele wereld diploma´s levert.

A-B-C diploma

Het diploma is ontwikkeld in samenwerking met Zwem Onderwijs Nederland (ZON) om bepaalde overlevingstechnieken te integreren in het ABC diploma. Zodoende krijgen kinderen eerder deze technieken ter beschikking voor nog meer water- en zwemveiligheid.

De A-B-C serie bestaat uit:

A Diploma (Otter)

B Diploma (Bever)

C Diploma (Zeehond)

A-B-C diploma met Zwemsurvival | Elementaire zwemtechnieken met survivalelementen

A-B-C diploma met Zwemsurvival | Elementaire zwemtechnieken met survivalelementen Bij deze diploma’s wordt er naast de zelfredzaamheid ook aandacht besteed aan hoe een kind zijn/haar vriendje/vriendinnetje het beste kan helpen in een noodsituatie om bij de kant te komen! Tijdens het afzwemmen zullen er verplichte- en niet verplichte onderdelen zitten, waarbij de kinderen zelf een keuze kunnen maken welke niet-verplichte oefeningen zij tijdens het afzwemmen willen gaan doen.

Deze serie bestaat uit:

A-diploma met Zwemsurvival (Zelfredzaamheid)

B-diploma met Zwemsurvival (Uitbreiden zelfredzaamheid, drijven met hulpmiddelen)

C- diploma met Zwemsurvival (Vergroten uithoudingsvermogen, redden van vriendje/vriendinnetje)

Foto: Zwemmen met plezier!